top of page
images (2).jpg
Job Academie lang_Moment(8).jpg
Job Academie lang_Moment(9).jpg

Stages in het basisonderwijs

Je loopt tijdens het schooljaar op 3 plaatsen stage, het liefst op 3 verschillende plaatsen binnen school. Zodat je goed kan ervaren welke leeftijdsgroep leerlingen het beste bij jou past. Het zorgt er ook voor dat je veel werknemersvaardigheden leert en daardoor op meerdere vacatures zou kunnen reageren.

Je kan bijvoorbeeld stage gaan lopen in een klas. Je doet dan ervaringen op als school assistent. De taken die je daar uiteindelijk uit mag gaan voeren worden vaak eerst in de ruimte van de Job Academie geoefend. Toezicht houden bij spelletjes bij kleine groepjes. Materialen klaarzetten voor de les. De lokalen netjes houden, papier en pennen aanvullen. Tekeningen ophangen. Toezicht houden bij spelmomenten op de gang. Helpen met de jas aan trekken, veters strikken. Helpen soms bij toilet bezoek. Kasten schoonmaken. Broodtrommels  uitdelen. Keuken opruimen. Afwas doen. Koffie of thee halen. Drinken uitdelen. Allemaal ondersteunende taken voor de leerkracht. Je bent voor de docent een belangrijk paar extra handen in de klas.

Als assistent conciërge kom je in alle klassen. Opruimen en netjes houden van ruimtes, legen van papierbakken en afvalcontainers, planten verzorgen, tafels schoonmaken, vloeren reinigen, lichte overige schoonmaakwerkzaamheden, handdoeken vervangen, zeep aanvullen. Kleine reparaties uitvoeren, schoonmaken en opruimen van gereedschap, sjouwen van hout en materialen, lichte en of voorbereidende schilderswerkzaamheden, materialen ophangen, graffiti verwijderen. Plein bij houden. Klaarzetten en schoonmaken van serviesgoed, opnemen van bestellingen, voorbereiden bestellingen, uitgifte van eten- en drinkwaren, ronddelen dranken, opruimen glazen, afwassen.Telefoon opnemen en doorverbinden, bezoekers voorzien van koffie, thee, assisteren bij post sorteren en bij rondbrengen van post, assisteren bij archivering, kasten inrichten, memo’s en planningen ophangen, kopieer- en scanwerk, invoeren van eenduidige informatie in computers.

Kortom heel veel taken.

 

 

Tijdens al deze stages leer je vakvaardigheden, maar ook je werknemersvaardigheden worden geleerd en getraind. Hoe ga ik om met mijn collega’s? Hoe start ik een gesprek? Hoe vraag ik om hulp? Hoe toon ik interesse in de ander? Wat zeg ik tegen ouders?

Het zijn zeer belangrijke vaardigheden die er voor zorgen dat de kans op het krijgen van en het behouden van een baan vergroot.

bottom of page