top of page
Job Academie lang_Moment(17).jpg
5.jpg
3.jpg
Job Academie lang_Moment(17).jpg

Stages in het verzorgings- en verpleeghuis Rijckehove

Je loopt tijdens het schooljaar op 3 plaatsen stage, het liefst in 3 verschillende functies. Zodat je goed kan ervaren welke baan het beste bij jou past. Het zorgt er ook voor dat je veel werknemersvaardigheden leert en daardoor op meerdere vacatures zou kunnen reageren.

Je kan bijvoorbeeld stage gaan lopen als huiskamer assistent. Je maakt als huiskamerassistent verbinding tussen zorg en welzijn in de huiskamer. Het team in de huiskamer is samen verantwoordelijk voor de dagverzorging en welzijnsactiviteiten aan de bewoners. Je verzorgt het eten en drinken voor bewoners  in de huiskamer van de bewoners. Je verricht huishoudelijke werkzaamheden, overige (zorg)werkzaamheden en ondersteuning bij ontspanningsactiviteiten.

Assistent medewerker zorgsupport maakt de bedden op, maakt de kamers schoon (nachtkastjes, bedden, vloeren). Vult de alcohol- en zeepdispensers bij en maakt deze schoon. Kan ook ingezet worden om te helpen met koken en de maaltijden uit te delen aan de bewoners.

Als assistent activiteiten  help je met het organiseren en begeleiden van passende dagbesteding voor bewoners of cliënten. Dit zijn dementerende ouderen maar ook ouderen fysieke beperking. De activiteiten kunnen variëren van spelletjes, sport en schilderen tot uitstapjes, educatie en het verrichten van werk.

Het kan zijn dat je stage loopt in de linnenkamer. Je bent dan assistent medewerker linnenkamer.  Je sorteert kleding en linnengoed en verwerkt deze naar soort en wasvoorschrift. Je merkt  kleding en strijkt kleding. De schone was van bewoners of patiënten vouw je op en sorteer je op naam van de afdelingen en verzorgingshuizen. De gewassen kleding hang je op breng je naar de bewoners op de afdelingen. Je bundelt wasgoed voor verzending naar de stomerij.

Bij de dagbehandeling kun je ook een stageplek krijgen, assistent medewerker dagbehandeling. Onder leiding van gespecialiseerde behandelaren bij de dagbehandeling in Rijckehove ondersteun je bij de doelgerichte groepsactiviteiten.

Samen met de verzorgenden en agogisch medewerkers werk je mee aan het behalen van specifieke doelen, zodat de cliënt zo lang mogelijk zelfredzaam kan functioneren en wonen. Helpen met weer zelfstandig eten, zelf koken, een praatje

De duur en het aantal dagen dagbehandeling is wisselend en afhankelijk van de behoefte van de cliënt. Dit kan zijn het (opnieuw) aanleren van bepaalde vaardigheden of langdurige ondersteuning. 

Assistent medewerker bij de technische dienst kun je ook worden. Bij de technische dienst leer je hoe je de dagelijkse klussen die binnen komen goed kan uitvoeren. Brandkranen spoelen ter voorkoming van legionella, graveren naamplaatjes, vijver vullen, assisteren bij reparaties. Een lamp verwisselen, een rolstoel repareren, een leeg staande kamer behangen.

Eigenlijk allemaal onderhoudsklussen die de bewoners/ cliënten niet meer zelfstandig uit kunnen voeren.

De vloeren schoonmaken met boenmachines, de prullen bakken legen, je raadt het al, dat doe je bij de schoonmaak, assistent schoonmaak. Vegen, dweilen bedden afhalen, bedden schoonmaken, bedden opmaken. Deuren en ramen schoonmaken. Het klinkt voor sommigen wat minder aantrekkelijk, maar het blijkt dat als je eenmaal echt samen met je collega’s bijdraagt aan schone woonomgeving voor de bewoners van Rijckehove dat dat  veel voldoening geeft.

 

Tijdens al deze stages leer je vakvaardigheden, maar ook je werknemers- vaardigheden worden geleerd en getraind. Hoe ga ik om met mijn collega’s? Hoe start ik een gesprek? Hoe vraag ik om hulp? Hoe toon ik interesse in de ander?

Het zijn zeer belangrijke vaardigheden die er voor zorgen dat je een baan kunt behouden.

bottom of page