top of page
logo IJsselgemeenten.jpg

IJsselgemeenten

Gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas werken op het gebied van Sociale Zaken met elkaar samen in de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten. We verstrekken uitkeringen (bijstand) voor levensonderhoud en voor een aantal minimaregelingen; zorgen voor begeleiding naar werk of scholing én dragen bij aan zorg en activering van mensen die (nog) niet aan werk toe zijn. Een andere belangrijke taak is het bieden van schuldhulpverlening.

Werkplein IJsselgemeenten

Het Werkplein IJsselgemeenten is dé plek waar werkgevers en mensen met een bijstandsuitkering elkaar ontmoeten. Via het Werkgeversservicepunt helpen we werkzoekenden bij het vinden van werk en werkgevers bij het invullen van vacatures. Ons doel: Iedereen die bij ons start, heeft binnen een jaar een betaalde baan.

Team garantiebanen

Het Team garantiebanen biedt ondersteuning aan mensen met een beperking die op zoek zijn naar een opleiding of een aangepaste werkplek. Dit kan een garantiebaan of beschut werk zijn.

Het Team garantiebanen bestaat uit enthousiaste en ervaren klantmanagers en arbeidsmakelaars, die samen met jou op zoek gaan naar passend werk of een opleiding. Soms hoort daar een training, stage of werkervaringsplaats bij. Ook als je aan het werk bent, houden we contact.

bottom of page