Werken kunnen ze bij u leren!

De Participatiewet

De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen met een ziekte of handicap een baan vinden. Mensen uit het doelgroepen register. U heeft daar als werkgever een actieve rol in. De overheid  verwacht van u dat u arbeidsplaatsen voor deze doelgroep reserveert.

Hoe komt u aan werknemers uit de Participatiewet? 

Hoe passen deze werknemers in uw arbeidsklimaat?

De Job Academie kan grote werkgevers met meer dan 200 werknemers bij deze rol helpen. U voor gegaan zijn de Franciscus Gasthuis &Vlietland groep, zorginstelling De Zellingen en stichting BOOR.

 

De Job Academie.

Jaarlijks kunnen 12 jongeren uit deze doelgroep binnen uw bedrijf leren een goede werknemer te zijn. De normen en waarden van uw bedrijf zijn daarin leidend. 

Een leerkracht uit het speciaal onderwijs en een jobcoach begeleiden dagelijks deze jongeren op de werkvloer. De arbeidstrainingsmethodiek die gebruikt wordt, geïnspireerd door Project SEARCH zorgt ervoor dat deze jongeren binnen uw organisatie binnen een jaar leren een werknemer te zijn. Jaarlijks kunt u als werkgever jongeren uit deze ontwikkelpool toevoegen aan uw werknemersbestand.

eenmalig wordt draagt het bedrijf bij aan de training van de docent en de jobcoach en aan de verder ontwikkeling van het curriculum. Momenteel ligt dit bedrag op €35.000,00. Binnen een jaar kunt u bijna dit gehele bedrag via subsidie Praktijk leren van de overheid weer terug verdienen.

Heeft u minder dan 200 werknemers dan kunt u wel kijken of in deze pool geschikte kandidaten voor uw bedrijf zitten.

Mocht u meer willen weten neem dan contact op.

                                 Binnen het bedrijf participeren!