.jpg)
.jpg)
.jpg)
Werken kun je leren!
Bij de Job Academie volgen de jongeren een leerwerk-traject in een bedrijf. In het laatste schooljaar zijn de jongeren daar 5 dagen per week aanwezig. Ze krijgen er les en lopen er verschillende stages.
De leerkracht en de jobcoach zijn er iedere dag om les te geven en op de werkvloer te begeleiden. Ook mensen uit het bedrijf helpen mee.
In dit jaar is alles er op gericht om de jongere een goede werknemer en collega te laten worden.
Dat vergroot de kans op een betaalde baan. De Job Academie helpt mee met het zoeken naar werk en het solliciteren naar een baan die bij je past.
Het blijkt dat jongeren in het V.S.O. en Praktijkonderwijs aanvullend op de bestaande leerwerk-trajecten onderwijs nodig hebben, om de overgang van “leerling zijn” naar “werknemer worden” nog soepeler te laten verlopen en het baanbehoud te vergroten.
Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan verder op deze site.
Er staat relevante informatie voor scholen, ouders, leerlingen en bedrijven/ organisaties.


Job Academie

Stichting BOOR
Het Kind voorop
Alle kinderen zijn welkom bij BOOR. In totaal heeft BOOR 78 scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben.
Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar.
De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders.
Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen.
Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid.
Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.